Idrottsmedicin och muskelskador

Har du problem med muskler efter en idrottsskada? Då kan det vara bra att ta hjälp av en expert på idrottsmedicin som har erfarenhet från skador relaterade till idrottsmedicinska problem via Muskelcentrum. På så vis försäkrar du dig om att den du får hjälp av har tillräcklig kompetens att lösa just ditt bekymmer.

Idrottsmedicin skiljer sig från annan vård. Det beror på att en majoritet av skadorna är muskulära. Till skillnad från virus, och andra sjukdomar jobbar man i större grad med rehab. Detta för att även efter själva skadan se till att kroppen återfår full funktion.

Uppdrag vid muskulära skador

Fysioterapeuter, och även kiropraktorer eller naprapater kan ofta vara till hjälp. Du kommer att få övningar du ska göra för att stärka musklerna igen under rehab-perioden. En annan sak som är vanlig under rehab är att du inte får belasta musklerna fullt ut och där tidig mobilisering är viktig. Med andra ord kommer du få vila från din vanliga träning.

Musklerna utsätts för extrem press vid skada och måste alltså återhämta sig. Det är det som sker under rehabiliteringen. En lyckad rehab bidrar till att musklerna återfår full styrka och funktion. Efter att skadan läkt och rehab är avklarad, måste det uppföljas. Det görs för att säkerställa att allt har gått som det ska.