Kom igång med padel

Det finns en ganska ”ny” sport som många underhåller sig med på senaste. Den går knappt att missa och har blivit riktigt populär på kort tid. Padel är en sport som är ganska lik både tennis och badminton men är ändå helt annorlunda.

Historian bakom Padel

Det sägs att sporten redan blev till under 60-talet i Mexiko. Den ska sen ha snappats upp av Spaniens prins, som gillade det så mycket att han lät två banor byggas upp i hans hem på Marbella.

Redan då var sporten populär och blev en innegrej bland kändisar. Historien har inte ändrats mycket där. Padel kom till Sverige sent på 90-talet men blev inte populär fören några år sedan.

Regler

Precis som i tennis finns det två planhalvor som delas upp av ett stort nät i mitten, och runt om banan finns väggar. De här väggarna kan du också spela mot och på så sätt samla poäng, lite som squash.

Om du ska spela Padel behöver du ett padelracket, det är ganska tjockt och har en massa hål på. Bollen som används i spelet liknar en tennisboll men är mjukare och mindre. Om du vill börja spela kan du hitta utrustning hos Länna Sport.