Köp hem mer hållbara leksaker till barnen

Det är inte billigt att köpa leksaker och därför vill du självklart att de ska hålla länge. Barn kan dessutom vara lite hårdhänta och bra material är alltid att föredra. Samtidigt är det viktigt att tänka på säkerheten och välja produkter som är bra för både barn och miljö.

Satsa på tåliga träleksaker

Under de senaste decennierna har framför allt plastleksaker dominerat utbudet av leksaker till både små och större barn. På senare tid har däremot leksaker i trä kommit tillbaka. I en tid då miljö och klimat är i fokus är trä nämligen ett tacksamt material. Träleksaker håller dessutom länge och du får ut mycket lek för pengarna. Det är tacksamt i tider då priserna går upp.

Trä blir som bekant även vackrare med åren, vilket knappast är fallet med plast. Därför blir en träleksak även fin att ha på hyllan när barnen blir äldre.

Undvik gift i leksaker

Träleksaker som inte är färgade eller ytbehandlade är giftfria till skillnad från majoriteten i plast. Du som förälder behöver därför inte oroa dig för att dina barn ska komma i kontakt med skadliga ämnen i samband med lek. Besök gärna någon populär butik online där du kan hitta många kreativa leksaker. Tänk på märkningen för att säkerställa trygga och säkra produkter!