För dig som oftast seglar under sommaren

Innan det är säsong för segling i Sverige är det flera saker du behöver tänka på. Först och främst måste båten vara sjöduglig. Slipning och målning är ett måste för att båten ska uppföra sig bra i vattnet.

Du behöver också se till så att alla flytvästar ombord är funktionsdugliga och passar personerna som ska med på resan. Kolla alla linor så de är fräscha och inte riskerar att gå av om det skulle blåsa när båten är förtöjd.

Gå igenom all elektronik i båten, speciellt GPS, motor, ekolod och all utrustning för att hissa och ta ner seglet. Att alla dessa saker fungerar ordentligt är livsviktigt om ni ska längre ut på havet.

Hitta billiga produkter på nätet

Istället för att åka runt till flera affärer för att inhandla allt som behövs till båten kan du välja att handla allt på ett och samma ställe, nämligen på nätet. Det kommer underlätta för dig och dessutom kan du spara in lite pengar på det.

Handla det du behöver innan säsongen börjar så kan du vara en av de första som lägger i båten till våren. Följ alla regler som finns när du är ute på havet och njut av en härlig semester.