Cykel ger dig bra kondition – köp dig en mountainbike

Att köpa en mountainbike är en ganska stor investering. Om du då kan få en deal satsa på det Black Friday eller någon annan rea är det ett plus.

I slutet av året, särskilt runt jul, kan du även ofta få några riktigt bra erbjudanden. Kontrollera regelbundet om det är rea. Gör en lista över cyklar du vill ha innan och spara sedan tillräckligt med pengar. Vill du läsa mer om olika cykelmodeller och vad de kostar så klicka här.

Bra träning

Det är ingen tvekan om att du kan känna igen de definierade vadmusklerna hos en cyklist. Men du kanske inte inser att mountainbike aktiverar musklerna i hela din kropp. Självklart bygger cykling upp starka ben, lår och vader.

Balansen som krävs för att hålla sig upprätt stärker även dina magmuskler. Att klättra och manövrera svängar stärker också din överkropp. Och som en extra bonus kräver mountainbike inte ett dyrt gymmedlemskap eller en personlig tränare för att få ett bra träningspass.

Eftersom du svettas rejält och får upp pulsen så tränar det självklart också din kondition. Mountain bike är ett bra sätt att träna kondition på som inte är alls lika slitsamt på kropp och leder, jämfört med löpning till exempel.