Bingo på nätet

Bingo är ett förhållandevis nytt spel när man jämför med andra spel om pengar man är bekant med. Spelet spelades för första gången i Sverige 1961, detta parti sattes upp av idrottsklubben Gunnarstorps IF i nordvästra delen av Skåne.

Kanske det mest förknippade med spelet bingo här i Sverige är tv4-programmet Bingolotto som sändes 1991. Dock så hade det redan gått som ett regionalt program i Göteborgs lokal-TV sedan 1989.

Bingo

I Sverige har vi ju en statligt förvaltningsmyndighet som ser över spel om pengar, Lotteriinspektionen, som ju då överser all bingospel i landet. Detta inkluderar inte bara Bingolotto utan även de spel som tar plats på de omkring 100 bingohallar som finns i Sverige. Men det finns även andra alternativ. Numera är det lätt att även spela spelet på nätet, det finns flera svenska bingosidor man kan besöka.

Men hur fungerar då detta om endast staten kan bedriva spel i Sverige? Det är faktiskt fullt möjligt att skapa en spelsajt på nätet på svenska och rikta sig till svenskar utan att inskränka på spelmonopolet. Allt man egentligen behöver är en giltig spellicens från något land inom EU, på så sätt kan man vara säker på att sajten följer regler som gäller inom EU. Spelar man på nätet kan man dessutom få tillgång till lite varianter av bingo som Mönsterbingo eller 90-bollars bingo.

Detta är ju inte varianter man annars får chansen att spela om man bara håller sig till Bingolotto. Det finns även jackpott i bingo, hur man vinner denna kan variera något från spel till spel, men det är inte ovanligt att man måste ha fått bingo inom ett viss antal bollar. Om ingen lyckas få detta brukar jackpotten rulla vidare till nästa spelomgång och på så sätt kan den ju växa en hel del.